◽️ Jenny Kristiansson | Apotekstekniker

"Det roligaste jag vet är tydliga mål, att tävla och att engagera mina kollegor”

I december korades Jenny Kristiansson, Apotekstekniker och egenvårdsansvarig i Karlshamn till månadens Apoteksgruppare. Detta för sitt varma bemötande mot kunderna och sin starka kompetens och välvilja att dela med sig av sin kunskap.

Jenny kristiansson.jpg

Med en utbildad SPA och hudterapeut halkade Jenny av en slump in i apoteksbranchen. Hon började som hudterapeut och fick snart möjligheten att utbilda sig till apotekstekniker. Det har gett henne bra kompetens som hon har stor användning av idag när hon guidar sina kunder till rätt köp.

När insåg du att du ville arbeta på apotek, och hur kom du in på det spåret? 

Jag träffade kärleken och flyttade till Blekinge för 12 år sen och sökte ett jobb i Karlskrona som just hudterapeut på apotek. Det kändes perfekt där och då att få använda mina kunskaper inom hudterapi för att hjälpa kunderna att välja rätt produkter.

Ganska snart fick jag förfrågan om att utbilda mig vidare till apotekstekniker, vilket kändes som ett naturligt nästa steg då jag trivdes väldigt bra på min arbetsplats. Ett beslut som jag idag är väldigt stolt över att jag tog. Då det utvecklat mig och gett mig rätt verktyg för att hjälpa människor till ett liv i hälsa.

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste jag vet är tydliga mål, att tävla och att engagera mina kollegor. Just nu skriver jag en gång i månaden till vårt nyhetsbrev, det blir lite blandat men oftast är det tips på hudprodukter, merförsäljning eller något allmänt. Jag hoppas att mina tips kan inspirera och motivera fler att våga tänka på omsorgsförsäljning. 

Nämn något du åstadkommit på ditt jobb som du känner dig extra stolt över?

Jag ler och njuter lite extra när kunder kommer tillbaka och berättar om hur nöjda de är med sitt köp som de gjort av mig, och att de gärna vill ha mer hjälp. Det är en fröjd för hjärta och mage!

Vad försöker du tänka på i mötet med våra kunder? 

Att alltid vara ärlig och försöka hjälpa kunderna med en stort portion omsorg. Dessutom så försöker jag alltid möta kunderna med ett leende och önska alla en trevlig dag/kväll/helg, för man vet aldrig vem som behöver just ditt leende och vänlighet den dagen!

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och historier. Vill du också göra skillnad tillsammans med Jenny? Du hittar våra lediga tjänster här nedan.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor