◽️ Fredrik Paulsson | Regionchef

"Vi har en stark kultur som vi ska vara rädda om och som jag gör vad jag kan för att bidra till”

Den glada skåningen Fredrik Paulsson är regionchef för 16 apotek i Skåne och Blekinge. Vi har ställt några frågor till honom för att få en liten större inblick hur det är att vara regionchef hos oss.

Fredrik Paulsson.jpg

Vad innebär det att arbeta som regionchef?

Det är ett väldigt varierande jobb, ingen dag är den andra lik. Jag hjälper och stöttar apotekscheferna och övriga medarbetare för att utveckla verksamheten, apotekens arbetsmiljö och ser till så att alla har rätt verktyg och förutsättningar att utföra sitt arbete på bästa sätt. Utöver det arbetar jag tillsammans med övriga regionchefer och försäljningsgruppen med strategiska frågor och är min regions språkrör.

Vad är mest givande med att jobba som regionchef?

Det är alla kollegor! Vi har en stark kultur som vi ska vara rädda om och som jag gör vad jag kan för att bidra till. Vår kultur är det som jag anser är det största och viktigaste i fundamentet att ta sig an olika uppgifter och utmaningar. En annan extremt viktig sak att lyfta fram är att vi alla gör skillnad i varje kundmöte, varje beslut som tas har en effekt på samhället – det är att göra skillnad och att bry sig på riktigt!

Vad är svårast med ditt jobb?

Pandemin, skulle jag säga på flera plan. Svårigheten att planera då varje dag kan innebära nya förutsättningar och beslut att förhålla sig till, gör att det inte kan ”rulla på” och göra som vi gjorde igår, utan måste lägga energi på att anpassa sig. Det sliter. Det som också är slitsamt är att inte kunna samla arbetsgruppen på samma sätt som vi historiskt har kunnat göra, att vi nu behöver hitta nya sätt som gör att vi bibehåller och ökar tillhörigheten. Det finns ingen manual att förhålla sig till men jag är helt övertygad om att detta kommer göra oss bättre, mer flexibla, mer framåtlutade och bättre på att se möjligheter i svårigheter och även i medgång.

Vad jobbar du främst med just nu?

Just nu arbetar vi mycket med lönerevisionen. Det är snart dags för sommar vilket kräver en del planering i och med de restriktioner som fortfarande gäller. Det är mycket som ska funka så att vi kan möta våra kunder på bästa möjliga sätt, hålla öppet och ha bra tillgänglighet av medicin och andra produkter.

Hur är det att leda till stora delar på distans?

Först och främst är det självklart svårare än att arbeta på samma ställe, där det är enklare att känna av, lära känna och få direkta kvitton på hur samarbetet går. Därför ställer det stora krav på att ha ett förtroende för varandra och att jag som ledare vågar släppa en hel del kontroll.

Den stora uppsidan är att som de jag leder, apotekscheferna, får en större frihet att känna ägandeskap och driva sin enhet som ”sitt eget” utan att jag ska lägga mig i varje liten detalj. Det ställer stora krav på att förvalta förtroendet och friheten, men min erfarenhet är att de flesta mår bäst av att inte känna sig övervakad eller för styrd av sin chef. Fördelen för mig är att jag kan arbeta mer övergripande och lägga större kraft på saker som påverkar fler.

Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och historier. Vill du också göra skillnad tillsammans med Fredrik? Du hittar våra lediga tjänster här nedan.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor