Pris- och Sortimentsanalytiker

Stockholms län
Ansök senast 2020-06-07

Vi utökar nu vårt sortiment & inköpsteam med en Pris- och Sortimentsanalytiker! Engagemang för oss är att bry sig på riktigt och att vilja råda och hjälpa på ett sätt som gör verklig skillnad - vi söker dig som likt oss är engagerade och trivs med att jobba nära affären. Är du initiativtagande, får saker att hända och har ett brinnande intresse för siffror och analys? Då är det dig vi söker!

Din roll

Som Pris- och Sortimentsanalytiker ingår du i vårt sortiment & inköpsteam, som består av ca 20 medarbetare. I rollen arbetar du med att genom analys av försäljning och prissättning optimera vårt sortiment, tillsammans med kategorichefer och vårt controllerteam. Du arbetar med sortimentsoptimering inom våra samtliga affärsområden; vilka är receptförskrivna läkemedel, egna märkesvaror samt det vi kallar egenvård (retailprodukter). I dina ansvarsområden och arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Säkerställa att vi optimerar vårt sortiment och våra erbjudanden baserat på analys, och rådge verksamheten inför beslutsfattande.
 • Omvärldsbevakning kring försäljningsutveckling och prissättning hos så väl Apoteksgruppen som våra branschkollegor.
 • Ansvarig för utveckling och underhåll av databaser, framtagning av rapporter och resultatuppföljning.
 • Ta fram förhandlingsunderlag inför förhandlingar.

Då detta är en ny position hos oss kommer en stor del handla om att utveckla rollen med tillhörande processer och rutiner och hoppas att du som söker ser det som en rolig utmaning. Du rapporterar till Sortiment & Inköpsdirektör. Placering för tjänsten är på vårt nya fina huvudkontor i Stadshagen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom ekonomiområdet och några års erfarenhet från en liknande roll som sortimentsanalytiker, prisanalytiker eller som controller. Då detta är en ny tjänst hos oss ser vi att erfarenhet av liknande arbete är viktigt. Ditt huvudsakliga intresse ligger i analysen och att arbeta nära affären för att aktivt bidra till att verksamheten drivs framåt. Du bör även ha goda kunskaper i Excel, övriga Office-paketet, Microsoft Access samt erfarenhet av att ta fram analyser i databaser. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska.

Som person har du en väl utvecklad analytisk förmåga och ett öga för detaljer samtidigt som du har en god förståelse för helheten. Du tar stort ansvar i ditt arbete, är trygg i din kunskap, drivande och självgående. Vi befinner oss i en förändringsresa och är allt annat än trögrörliga, för att trivas hos oss tror vi att du vill vidareutvecklas inom din roll och inte skräms av att se förändring som nyckeln till framgång!

Vad erbjuder vi dig?

Apoteksgruppen kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en framtidsbransch där vi agerar på Sverigemarknaden, men med internationella muskler. Vi är i början av en enormt spännande resa med starka och entusiastiska ägare samt intelligenta och kompetenta medarbetare på en konkurrensutsatt marknad. Det ska vara tryggt att arbeta hos oss, därför omfattas du givetvis av kollektivavtal som bl.a. ger extra sjuklön och föräldralön. För oss är det viktigt hur du mår och utöver en marknadsmässig lön ger vi därför ett årligt friskvårdsbidrag till alla anställda. Vi bryr oss på riktigt helt enkelt.

Apoteksgruppen som kedja är sedan 2018 är en del av den internationella koncernen Euroapotheca. Tillsammans har vi höga ambitioner att växa och utvecklas, både som apoteksaktör och som arbetsgivare. För att kunna göra det söker vi branschens mest engagerade medarbetare som vill vara med oss på en stark tillväxtresa där du och din insats kommer att göra skillnad. Är det du? Då är du varmt välkommen att skicka oss din ansökan.

Din ansökan

Ansök redan idag då urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi vill ha din ansökan senast 7 juni 2020. I din ansökan vill vi se ditt CV, det går också bra att ansöka med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringspartner Sofia Lindqvist, tel. 072 – 050 35 73.

Välkommen med din ansökan!

Apoteksgruppen är en apotekskedja som finns i hela landet. Apoteksgruppen är en del av den internationella apotekskedjan Euroapotheca, en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med 3 800 anställda på drygt 670 apotek. Vi är unika med att både ha egendrivna och franchisedrivna apotek, vilket innebär fler möjligheter för dig som medarbetare. Vi är en apotekskedja där vårt engagemang för våra kunders hälsa förenar oss.

Kontaktperson

Sofia Lindqvist

sofia.lindqvist@apoteksgruppen.se

072-050 35 73

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %